FILIALA JUDEȚEANĂ SIBIU
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Slimnic

Comună membră ACoR din 30.01.2015

Prin HCL nr. 9 din 30.01.2015 comuna Slimnic a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Teritoriul slimnicean, constituit din terenuri fertile pe vai si terase, paduri bogate in lemn si vanat, pasuni si clima blanda atras asezarea unor comunitati preistorice de la care s-au pastrat numeroase vestigii aheologice de o varietate si bogatie impresionanta.

Comuna Slimnic este situata la 15 km nord de municipiul Sibiu si 37 km fata de municipiul Medias, pe drumul national Sibiu – Medias.
Se invecineaza la nord cu comuna Seica Mare, la sud cu comuna Sura Mare, la vest cu comuna Loamnes, iar la est cu comuna Vurpar.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Slimnic, judeţul Sibiu

Descrierea stemei
Stema comunei Slimnic, potrivit anexei nr. 1, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în furcă răsturnată.
În dreapta, în câmp albastru, se află o cetate de argint cu intrare neagră, formată din opt rânduri de cărămidă şi nouă creneluri, din care iese un turn dreptunghiular cu două ferestre negre, care se termină cu un acoperiş triunghiular.
În stânga, în câmp roşu, se află un stejar de aur.
În vârful scutului, în câmp de argint, se află trei mere roşii cu codiţă şi frunză verde, dispuse 1:2.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificaţiile elementelor însumate
Cetatea reprezintă Cetatea Slimnicului, atestă documentar în anul 1282, declarată monument istoric.
Stejarul reprezintă bogăţia silvică a zonei.Merele simbolizează bogăţia pomicolă a localităţii, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei.
Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Aron-Adrian NAN

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: primariaslimnic.ro
 E-mail: contact@primariaslimnic.ro
 Telefon: +40 269 856 101